Månedlige Arkiver: november 2011

Overkapasitet offshore

  Jevn levering av nye skip fra verftene vil bidra til overskudd på fartøy i Nordsjøen gjennom vinteren. Samtidig som sesongen  er avsluttet for mange av prosjektene i nordsjøen. Les mer her:  For mange skip i oljå i vinter – Aftenbladet.no.

Publisert i Nyheter Merket med: ,

Ordreliste 11.2011

Ordreliste for norske verft november 2011

Publisert i Nyheter

Fullfinansiering – to skip

Dette betyr at skipsverftet i Brevik sikrer jobb for 200 ansatte til høsten 2013. STX OSV får i januar vite om dett samme rederiet også får finansiert de to andre bestilte supplyskipene som er prosjektert. I tilfelle vil skipsverftet i Brevik ha

Publisert i Nyheter Merket med:

Nytt offshore installasjonsfartøy

  Det norske selskapet NorWind Installer har valgt å samarbeide med ULSTEIN som utvikler for et installasjonsfartøy for offshore vindkraft/vindturbinfundament. Les mer her: Samarbeider om offshore installasjonsfartøy – Vikebladet.

Publisert i Nyheter

Vindfull helg offshore

  Røff helg for offshore-ansatte med rigg som mistet anker og produksjonstans. Mandag har situasjonen offshore normalisert seg. Les mer her:  Røff helg for offshore-ansatte – Aftenbladet.no.

Publisert i Nyheter Merket med:

Forlis utenfor Stord

STORD: En mann i 70-årene fra Sunnhordaland omkom da båten han var i forliste i sjøen mellom Huglo og Stord i ettermiddag. Båten befant seg rundt 200 meter fra ferjekaien på Huglo da den forliste. Les mer her:  Mann i 70-årene mistet livet –

Publisert i Nyheter

Ferje kolliderte

  Rett før klokken 14 kolliderte en av ferjene fra Tausambandet i en av supplybåtene som ligger til kai ved Bekhuskaien. Kraftig kastevind førte den tunge bilferja ut av kurs og inn i en stor supplybåt som ligger til kai i Stavanger

Publisert i Nyheter Merket med:

Lastebåt mistet motorkraft

TORVASTAD: I 10-tiden søndag fikk politiet melding om en lastebåt som mistet motorkraft og fikk ufrivillig landkjenning med et kaianlegg rett sør for Karmsund bru på Karmøy-siden   Les mer her: Lastebåt på rek i Karmsundet – Nyheter – Haugesunds Avis.

Publisert i Nyheter Merket med:

To nybygg bestilt

  Bømlo Brønnbåtservice AS har bestilt to nybygg fra Aas Mekaniske Verksted. Nybyggene skal leveres henholdsvis september 2013 og mars 2014.   To nybygg bestilt – Nyheter – Haugesunds Avis.

Publisert i Nyheter Merket med: ,

Grunnstøting i Kragerø

  Det 107 meter lange frakteskipet M/S «Norvind» fra Ølen gikk på grunn i Kragerø i Telemark sent onsdag kveld.   Les mer her: Gammel kjenning gikk på grunn – Nyheter – Haugesunds Avis.

Publisert i Nyheter Merket med: